perjantai 20. joulukuuta 2013

Kynttilän loistetta

Eilen illalla pääsin kokeilemaan kynttilöiden koristelua pojan mentyä unilleen. Se oli ihan mukava kokeilu.

Tähän askarteluun tarvitaan mieluisia servettejä sekä tietysti kynttilöitä. Itse valitsin valkopohjaisia servettejä, joista sain leikattua valitsemiani kuvioita. Kuvio leikataan irti, otetaan siitä vain päällimmäinen ohut kerros ja täräytetään se kynttilän kylkeen. Sitten sytytetään joku toinen kynttilä, jonka liekissä lämmitetään lusikkaa. Lämmitetyllä lusikalla painellaan kuviota ja kappas - steariini sulaa hieman ja työntyy ohuen paperin läpi. Kuvio siis sulautuu kynttilän sisään, eikä rajoja jää näkyviin.

Lusikkaa ei kannata pitää liian lähellä liekkiä, ettei se ala mustumaan.
Valmis kuvioitu kynttilä.
Innostuin tekemään muutaman erilaisen.
Meille ei tänä vuonna tule joulukuusta, mutta joulupuun tein meidän olohuonetta koristamaan. Keräsin risuja ja laitoin ne suureen lasiseen "hurrikaani"-maljakkoon. Oksille joulupalloja ja helminauhaa niin taiteellinen joulupuuni oli valmis. Poju huomasi sen heti huoneeseen tultua ja oppi nopeasti sanomaan "puu". Eilen hän tapaili myös sanaa pupu, kun katsoimme pupun kuvaa kirjasta.

Kisukin ihmettelee mitä ihmettä äiti on tuonut sisälle!
Meidän joulupuumme näyttää tänä vuonna tältä.
Näillä tunnelmilla toivotan teille kaikille lukijoille oikein ihanaa ja tunnelmallista joulun aikaa! Arvonta on vielä käynnissä ja tällä hetkellä siinä on erittäin hyvät voittomahdollisuudet, koska osallistujia on vain kourallinen. Aika jännä juttu, vaikka kävijöitä blogissa on todella paljon - kiitos siitä myös sinulle!

Tiina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti